Hlavní obsah

Žena se omylem modlila k soše z Pána prstenů

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Omyl jedné osoby může alespoň zlepšit náladu mnoha dalším - tak by se dal ve zkratce případ staré Brazilky, která se denně modlila k figuríně z Pána prstenů místo ikony svatého. O případu informovala na sociálních sítích její vnučka.

Foto: Profimedia.cz

Žena se omylem nemodlila ke svatému...

Článek

Kosmetička Gabriela Brandaoová z brazilského města Florianópolis zveřejnila na Facebooku snímek asi osmicentimetrové figurky znázorňující postavu půlelfa Elronda z Pána prstenů. Jeho hábit se jí zdál na světce poněkud neortodoxní. Velmi rychle zjistila, že se její babička nemodlila ke svatému.

Stará paní měla za to, že se modlí k patronovi chudých, kterým je svatý Antonín z Padovy. Jenže místo toho se skláněla před postavou z Tolkienovy trilogie.

Vnučka ženy si všimla, že má postava plášť rozevřený uprostřed, pásek a modrý náhrdelník. Nezmínila se, zda starou ženu o jejím omylu informovala. Jisté je, že přinejmenším Peter Jackson, režisér filmové trilogie Pán prstenů, má důvod k úsměvu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám