Hlavní obsah

Kanaďan zahnal úderem pěsti pumu útočící na jeho psa

Calgary

Kanaďan odehnal úderem pěsti do tlamy pumu, která v lese u motorestu v kanadské provincii Alberta zaútočila na jeho psa. Oznámila to ve středu tamější jízdní policie. Případ se udál jen několik týdnů poté, co se na internetu objevil případ muže, jenž dal direkt klokanovi ve snaze zachránit svého psa Maxe, kterého klokan škrtil.

Foto: Profimedia.cz

Muž prokázal výjimečnou odvahu, když se pumě postavil. Ilustrační foto

Článek

Jedenatřicetiletý William Gibb se v pondělí večer na cestě do města Grand Prairie zastavil u městečka Whitecourt v restauraci populárního kanadského řetězce Tim Hortons a svou fenku rasy husky vypustil, aby se proběhla v přilehlém lese. Krátce poté zaslechl, jak pes skučí bolestí, a když přiběhl, uviděl, že ho k zemi povalila puma.

„Dal pumě ránu pěstí, zařval na ni a zahnal ji od psa. Pak zavolal policii. Měl docela štěstí,” uvedl příslušník policie podle agentury Reuters.

Gibb do příjezdu policie udržel pumu v bezpečné vzdálenosti a postaral se o psa. Policie pak pumu zabila. Pes potřeboval ošetření, muž ale vážněji zraněn nebyl.

Puma americká (Puma concolor)
Pochází ze Severní Ameriky. Přestože se jedná o poměrně velkou kočkovitou šelmu, která je vzrůstem srovnatelná například s levhartem, jde o zástupce malých koček (Felinae).
Je velmi přizpůsobivá, dokáže žít v tropických džunglích i v horách, dobře šplhá i plave.
Loví kopytníky až do velikosti jelena i menší zvířata, například divoká prasata, veverky, králíky nebo malé hlodavce.
V obydlených oblastech může napadat i dobytek a domácí zvířata. Na člověka si troufne vzácně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám