Hlavní obsah

Policie přišla s „krutým“ trestem pro podnapilé řidiče

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté z kanadského města Kensington na Ostrově prince Edwarda ukázali, že mají smysl pro humor. Vyhrožovali totiž, že pokud někoho chytí opilého za volantem, čeká ho kromě běžných trestů ještě nucený poslech kanadské hudební kapely Nickelback.

Foto: Profimedia.cz

Hudební skupina Nickelback

Článek

Nickelback je světoznámá kapela a jistě má mnoho fanoušků po celém světě, ale v posledních letech se stala na internetu častým terčem vtipálků a trollů a třeba v diváckém hlasování časopisu Rolling Stone se umístila na druhém místě v žebříčku nejhorších kapel 90. let.

Kensingtonská policie si toho očividně byla vědoma a využila toho ve svůj prospěch. Na své facebookové stránce tak před pár dny vydala varování, co čeká řidiče, kteří by v předvánočním čase plném večírků sedli za volant s alkoholem v krvi.

„Když vás chytíme, a my vás chytíme, tak kromě tučné pokuty, obvinění a zákazu řízení dostanete bonusový dárek v podobě poslechu kapely Nickelback v policejním autě na cestě do vězení,“ stálo ve vzkazu od policie.

Foto: Facebook/Kensington Police

Varování kensingtonské policie.

Příspěvek sklidil velký úspěch, mnoho lidí dalo policii za pravdu. „Není mučení proti ženevským úmluvám?“ psal jeden uživatel pod teď již smazaným příspěvkem. Jiní zase připomněli, že Nickelback by mohl zastoupit jiný kanadský rodák – Justin Bieber.

Policista Rob Hartlen, který příspěvek napsal, ve skutečnosti proti kapele nic nemá, jen s kolegy zvolil trochu odlišný přístup, aby lidé vážné záležitosti věnovali pozornost.

„Policie je brána jako nudný subjekt. Lidé víc poslouchají, když se s něčím můžou ztotožnit,“ uvedl pro web Vice s tím, že Nickelback vybral také proto, že frontman skupiny Chad Kroeger byl dříve usvědčen z řízení pod vlivem alkoholu.

Ve skutečnosti Hartlen ani nemá připravené album kapely, jak naznačoval příspěvek na Facebooku. Přiloženou fotku jen stáhl z internetu. Ale rozhodně by neměl problém pustit chycenému opilci nějakou její píseň. Doufá však, že lidé budou zodpovědní a on tak nebude muset učinit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám