Hlavní obsah

Z prasete, které mělo skončit na talíři, se stal malíř

Novinky, zkr
Kapské Město

Dnes zhruba půlroční prase z Jihoafrické republiky mělo původně skončit v září na jatkách. Díky své zachránkyni Joanne Lefsonové ale svému osudu uniklo a začalo dělat do umění. Jedná se zřejmě o jediného čuníka na světě, který se věnuje malířství, informovala agentura Caters News.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pigcasso tráví většinu času u malířského stojanuVideo: Caters News, AP

 
Článek

Umělecky založené zvíře dostalo příznačné jméno Pigcasso a nyní žije se svou novou majitelkou v Kapském Městě. Většinu svého času podle ní tráví u malířského stojanu.

Všechno mohlo být ale úplně jinak. Čuník vyrůstal na prasečí farmě, odkud ho Lefsonová letos v květnu vykoupila. Tehdy mu byly čtyři týdny. „Prasata jsou na průmyslových velkochovech držena v nelítostných podmínkách. Chtěla jsem pomoci, a tak jsem tam šla a požádala, jestli bych si jedno selátko nemohla koupit,“ popsala žena.

Aby svého nového domácího mazlíčka nějak zabavila, snažila se pro něj vymyslet nejrůznější rozptýlení. Nejdříve to vypadalo, že by ho mohl bavit fotbal, když však poprvé uchopil do tlamy štětec, bylo rozhodnuto.

„Nenutím ho. Maluje, jen když chce. Koneckonců se svými 200 kilogramy je tady šéfem on,“ upřesnila Lefsonová. „Ráda přemýšlím nad tím, že jeho misí je malovat lepší budoucnost pro prasata,“ dodala.

Pigcassova díla chce totiž nyní jeho majitelka prodávat, a získat tak peníze na svou charitu. Ta se zaměřuje na osvětu ohledně podmínek, v jakých jsou chována hospodářská zvířata ve velkochovech, a na zlepšení jejich životních podmínek. A dokonce plánuje i výstavu Pigcassových děl v New Yorku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám