Hlavní obsah

Sociální experiment ukázal neochotu lidí pomoct dívce v nouzi

Novinky, lpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sociálních experimentů jste jistě viděli mnoho, tenhle však naturalisticky odhaluje, jak se dokáží lidé zachovat k dítěti v nouzi. Video natočila londýnská pobočka společnosti Shape History, která se snaží o změnu sociálních „tvarů“ společnosti. Zda se jí zadaří, těžko říct.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sociální experiment ukázal, jak se zachovali lidé k dítěti na uliciVideo: Reuters

 
Článek

„Zdravím, jsem Mike z Shape History a tohle je Jess. Dnes je Halloween a na jedinou noc v roce je přijatelné, aby se děti potulovaly ulicemi a koledovaly dům od domu. Ale tohle je pro tisíce dětí po celém světě denní realita. Takže jsme se rozhodli otestovat, jak se budou chovat britští obyvatelé, když stanou tváří v tvář problematice dětí žijících na ulici,“ sděluje v úvodu videa Mike Buonaiuto.

Devítiletá dívenka oblečená jako bezdomovkyně vyráží zvonit na domy s očekáváním pomoci. Reakce místních obyvatel jsou však odlišné. Někteří z nich projeví o Jessicu upřímnou starost a dokonce ji pozvou dál, jiní však neskrývají svou nedůvěru a snaží se nevítané návštěvy více či méně šetrně zbavit.

Členové týmu Shape History ve videu ukázali pouze několik z natočených domácností. A důvod? Většina lidí totiž dveře vůbec neotevřela, sdělil agentuře Reuters mluvčí společnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám