Hlavní obsah

Vězeňská kapela složená z drogových kriminálníků chystá album „Čas na změnu”

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudební uskupení Antrabez pravděpodobně neznáte. Alespoň tedy pokud nejste odborníky na vězeňskou hudební tvorbu na indonéském Bali, tak to není příliš pravděpodobné. Skupina měla v sobotu svůj koncertní debut, když účinkovala v Kerobokanském vězení.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vězni nahrávají za mřížemi albumVideo: Reuters

 
Článek

Rockové balady o rizicích drog a životě za mřížemi - to je hlavní pilíř tvorby kapely, jejíž název je zkratkou tamější fráze „děti železných mříží”. Skupina věří, že se jí podaří získat peníze na vydání jejího alba v následujících několika měsících. Za pozornost stojí, že všichni členové kapely, včetně žen, jsou ve vězení za drogové delikty. Za mřížemi si mají pobýt od tří měsíců do čtyř let.

Hudebníci prý věří, že jejich album „Čas na změnu” bude inspirovat lidi, aby se drželi dále od drog. Pětatřicetiletý kytarista Oktav Sicilia je jedním ze zakládajících členů kapely, která vznikla v červenci tohoto roku. Odbyl si ve vězení už dva roky za držení marihuany a jeden rok ho ještě čeká.

„Lidé tam venku mohou říkat, že jsme odpad společnosti. Někdy je ale odpad užitečný. Když jej recyklujeme, někdy vytvoříme lepší produkt, než byl ten původní,” tvrdí Sicilia, který věří, že bude skupina Antrabez pokračovat v tvorbě i poté, co její členové opustí vězení.

Sicilia dodává, že nácvik ve vězení není nic jednoduchého. Jako smíšená kapela mohou cvičit skladby jen pod dozorem. Navzdory komplikacím už kapela natočila dva hudební klipy a doufá v další koncerty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám