Hlavní obsah

V Praze byla k vidění postava z připravovaného hollywoodského filmu

Novinky, ale

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vlad Taupesh a Josef Rarach jsou ve svém oboru naprostými jedničkami. Zvláštním make-up efektům se věnují několik let a jejich kvalit si cení také v Hollywoodu. Právě pro zahraniční produkci budou z kraje příštího roku připravovat masky a vše, co k tomu patří. Postavu Lord of Halloween, která ve filmu bude účinkovat, máte možnost vidět už teď.

Takto vznikala maska postavy Lord of HalloweenVideo: Novinky

 
Článek

„Název filmu teď prozradit nemůžu. Produkce nám ale na zkoušku dovolila použít masku teď v Praze na Halloween walk. Natáčet se má v Americe začátkem příštího roku,“ řekl Novinkám Josef Rarach.

Vytvořit takovou masku trvá několik týdnů a předchází tomu mnoho příprav. „Je to sochařství, práce se sádrou, odlívání a podobně. Je to doopravdy proces dlouhý, těžký a špinavý,“ uvedl Rarach.

Josef často v maskách, které s Vladem tvoří, i hraje. „Pro mě je to docela fajn, protože v tom hraju už více než deset let. Jsem na to zvyklý, je to pro mě už pohoda,“ popsal Josef.

Jezdí za nimi z celého světa

Na tuto masku použili pěnový latex. Podle umělců je to jeden z nejlepších materiálů na výrobu příšery. Jedná se o materiál lehký, a tak dovoluje udělat masku velkého objemu.

Svou energii a zkušenosti rádi předávají dál. Do jejich ateliéru se sjíždí lidé z celého světa, kteří se v tomto oboru pohybují, aby se od mistrů mohli něco přiučit. Pořádají také řadu workshopů a dalších školení.

S touto maskou jim pomáhali dva studenti z Kazachstánu. „K nám na školení přijeli už asi po třetí. Jezdí k nám spousta lidí z různých států a pomáháme jim ve zdokonalování jejich práce,“ dodal Josef Rarach.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám