Hlavní obsah

Pošta doručila pohled po 50 letech

Novinky, vps

Doručit pohled ze zahraničí může v případě vzdálenějších nebo exotičtějších lokací chvíli trvat, s tím se prostě musí počítat. Ale aby to trvalo 50 let, to je opravdový unikát. Přesně takový případ se teď stal v Austrálii.

Foto: Profimedia.cz

Australská pošta. Ilustrační foto.

Článek

Manželé Tim a Claire Duffyovi z Adelaide našli minulý týden ve schránce svého rodinného domu trochu zašlou pohlednici zobrazující pitoreskní snímek města Papeete na ostrově Tahiti. Žádný pozdrav z dovolené ale nečekali, navíc se ukázalo, že na razítku je rok 1966, napsal The Guardian.

Vzkaz byl adresovaný jistému Robertu Giorgiovi a napsal ho muž jménem Chris, který byl zřejmě na dovolené. Uvedl, že „se má skvěle“, a to i přes „velkou vlhkost“, která v hlavním městě Francouzské Polynésie panovala.

Pohlednice, která nabrala 50leté zpoždění.

Tim Duffy koupil s manželkou dům před rokem a půl, pohled jim tak opravdu nemohl být adresován. Po krátkém pátrání se ale ukázalo, že odesílatelem je profesor práva Chris Reynolds. S Giorginem, taktéž právníkem, spolu v dětství chodili do školy a zůstali přáteli. Později už ale v kontaktu nebyli a přes 30 let se neviděli. Znovu se spojili až poté, co zpráva o pozdě doručené pohlednici proběhla médii.

„Přiznám se, že si nepamatuji, že bych to psal, ale tehdy jsme opravdu byli na Tahiti. Bylo mi 15 a s rodiči a sourozenci jsme byli na cestě do Anglie, kde jsme zůstali rok,“ uvedl Reynolds pro The Advertiser.

Australská pošta se za 50leté zpoždění promptně omluvila.

„Je očividné, že se před 50 lety, když byla pohlednice poslána ve Francouzské Polynésii, něco pokazilo. Za vzniklé nepříjemnosti se omlouváme,“ uvedla pošta v prohlášení.

Reklama

Výběr článků

Načítám