Hlavní obsah

V letadle letěl s cestujícími kačer, měl své sedadlo

Hodně překvapeni byli nedávno cestující během letu z amerického města Charlotte do Asheville. Na palubě s nimi totiž letěl kačer.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Letadlem letěl s cestujícími kačerVideo: Reuters

 
Článek

Snímky kačera zveřejnil jako první spisovatel Mark Essig, který seděl v řadě za kačerem a jeho majitelkou. Ta při nástupu do letadla vysvětlila pasažérům, že kačer se jmenuje Daniel a na palubu si ho mohla vzít, protože trpí posttraumatickou stresovou poruchou a kačer je její emocionální podporou.

„Slyšel jsem pár rádobyvtipných poznámek ve stylu ‚tak teď už jsem viděl všechno‘, ale většina lidí byla potěšená, že s nimi letí kačer,“ citoval Essiga list The Washington Post.

Snímky Daniela, který měl po dobu letu nasazenou plenu, se rychle šířily a bavily lidi po celém světě. Ostatně při pohledu na kačera dívajícího se z okénka letadla se nejde nezasmát.

Majitelka kačera Carla Fitzgeraldová vysvětlila, že zvíře adoptovala v roce 2012. O necelý rok později ji při jízdě na koni srazilo auto. Měla těžká zranění a trvalo několik měsíců, než po náročných rehabilitacích mohla znova chodit. Následkem nehody má i psychické problémy a právě Daniel byl a je její oporou a věrným společníkem. Proto ho má od lékaře schváleného jako terapeutické zvíře a může si ho brát do letadla.

Přítomnost zvířat sloužících jako emocionální podpora není v letadlech v USA zas tak neobvyklá. Většinou se jedná o psy, letos ale vzbudil pozornost případ, kdy s pasažérkou letěla krůta. [celá zpráva]

V budoucnu ale možná nastanou v této oblasti změny, web USA Today totiž informoval, že americké Ministerstvo dopravy po stížnostech některých cestujících zvažuje nová pravidla pro tato zvířata.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám