Hlavní obsah

Přistávající letadlo se na ranveji málem srazilo s autem

Mělo to být rutinní přistání v pohodových podmínkách, ale nakonec pilot malé cessny zažíval na letišti v Rusku dramatické okamžiky. Na ranvej mu totiž vjelo auto.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Letadlo se na přistávací dráze málem srazilo s autemVideo: AP

 
Článek

Přistání se podle webu listu The Daily Mail odehrálo u městečka Bolgar v Tatarstánu. Pilot se blížil k přistávací ploše malého letiště, zatímco jeho spolucestující vše natáčel na mobilní telefon.

Vypadalo to, že přistání proběhne standardně, jenže v Bolgaru vede přes ranvej silnice. A zrovna ve chvíli, kdy se letadlo dostalo nad asfalt, se k ploše přiblížila stříbrná Lada Largus.

Řidič si letadla zřejmě nevšiml a ze silnice vjel na ranvej. Tam už zpomalil a vypadalo to, že pilot čtyřmístnou Cessnu 172 ještě trochu přizvednul, takže ke srážce nedošlo a o pár okamžiků později bezpečně přistál. Incidentem se podle místních médií policie nezabývala.

Silnice křižující ranvej není unikátem bolgarského letiště, třeba v texaském městečku Roanoke cesta přiléhá k začátku ranveje a před pár lety tam došlo ke střetu letadla s autem. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám