Hlavní obsah

Španělka přivedla na svět dítě v 62 letech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V 62 letech porodila dítě Lina Alvarezová z Luga na severu Španělska. Holčičce se i přes pokročilý věk matky daří dobře. Zdravotně v pořádku je i Alvarezová, která své dítě v úterý ukázala místním médiím.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: 62letá Španělka porodila dítěVideo: AP

 
Článek

Španělka porodila dítě už 10. října, ale lékaři vzhledem k věku matky raději týden čekali a nechali si ji v nemocnici na pozorování. Holčička vážila po narození 2,38 kilogramu a na svět přišla o měsíc dříve kvůli matčiným problémům s vysokým tlakem, uvedl list El Pais.

„Beru to tak, že jsem dostala druhou šanci. Těhotenství mě udělalo mladší a silnější,“ řekla Alvarezová.

Otěhotnět mohla díky umělému oplodnění a její těhotenství vyvolalo ve Španělsku debatu, zda by pro tyto případy neměla být stanovena věková hranice.

Alvarezová, která má už tři děti a je sama doktorkou, dceru porodila císařským řezem a pojmenovala ji po sobě. Na kritiku ohledně věku odpověděla, že až jí bude 90, tak dceři bude 30, takže o její výchovu se postará, protože průměrná délka dožití neustále roste.

Za vůbec nejstarší matku na světě je považována Indka Daldžinder Kaurová, která porodila letos v dubnu své první dítě ve věku 70 let.

Anketa

Měla by být stanovena věková hranice, kdy by ještě žena mohla porodit?
Ano
47,6 %
Ne
52,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3070 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám