Hlavní obsah

Nešika shodil v obchodě čtyři televize, byla to ale náhoda?

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Scénku jako z grotesky zachytila kamera v jednom obchodě s elektronikou v anglickém městě St. Austell. Nešikovný zákazník tam shodil na zem hned čtyři televize. Jenže panuje mnoho pochyb, zda video není jen sehranou fraškou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Video zachycující shození čtyř televizíVideo: Reuters

 
Článek

Na záběrech je vidět, jak muž v černém přišel k televizím vystaveným u vchodu a prohlížel si je. Zkoumání ale trochu přehnal, protože televize se skácela a na zem poslala i kousek stojící za ní. Zaskočený zákazník se rychle postavil, ale jako by toho nebylo málo, při prudkém pohybu shodil i dvě televize na protější straně.

Pak už se jen zoufale chytil za hlavu a pozoroval prodavače, jak jde zhodnotit škodu. Obchod HBH Woolacotts, v němž k incidentu došlo, ve vyjádření uvedl, že televize stály dohromady pět tisíc liber, tedy asi 150 tisíc korun a musely být poslány do servisu.

Je to pravda?

Při trochu pozornějším sledování se ale nabízí otázka, zda je tvrzení obchodu pravdivé. Údajný zákazník totiž televizi shodil možná až moc nešikovně, a také je podivné, že by takto drahé televize nebyly na stojanech pořádně upevněny. Nemluvě o tom, že se nacházely hned u vchodu a byly postavené za sebou, což není zrovna obvyklý způsob, jakým se televize vystavují.

V podobném duchu se nesou i komentáře na facebookovém profilu obchodu i YouTube kanálu, kde řetězec video zveřejnil. Někteří dokonce mluví o pojišťovacím podvodu, spíše to ale vypadá na pokus o získání publicity. Vždyť o tomto „virálním“ videu informovaly weby z celého světa a převzala ho i agentura Reuters.

„Ve vystavování věcí se snažíme o svěží přístup – a tohle byl způsob, jak televize ukázat tak, aby vypadaly zajímavěji,“ stál si ve vyjádření pro MailOnline za svým prodavač Mike Collins.

Video má na YouTube přes 2,5 miliónu zhlédnutí (nepočítaje kopie a zhlédnutí na zpravodajských webech), takže obchodu se pozornosti jistě dostalo. Otázkou je, zda nebude mít vzhledem ke komentářům lidí spíše negativní přínos.

Anketa

Myslíte si, že bylo shození televizorů náhodné?
Ano, byla to náhoda
13,6 %
Ne, je to nahrané
86,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1357 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám