Hlavní obsah

Adrenalinoví nadšenci si udělali houpačku mezi horkovzdušnými balóny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S cílem zvládnout nejdelší zhoupnutí na světě si skupinka adrenalinových nadšenců najala dva horkovzdušné balóny, mezi které umístila lano. Na něm se poté jeden z nich zhoupl a překonal rekordní vzdálenost 125 metrů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Houpačka mezi horkovzdušnými balónyVideo: Reuters

 
Článek

O výkon se postarali na konci září v Rakousku členové skupiny Red Bull Skydive Team. Akci předcházelo pečlivé plánování. Kromě dobrého počasí potřebovali také perfektní práci od pilotů balónů, kteří museli držet stejnou vzdálenost.

Balóny vystoupaly do výšky 1800 metrů a pak už nic nebránilo tomu, aby se jeden z členů týmu zhoupl na laně, jež bylo ukotveno na jednom z balónů.

„Když skáčete z letadla nebo helikoptéry, tak vždycky okolo sebe máte hluk. Tady byl slyšet jen hořák,“ uvedl Dominic Rothmair, který s nápadem na obří houpačku přišel. „Ta akcelerace je něco úplně jiného než u skoku padákem nebo base jumpu. Skočíte, následuje volný pád, čekáte na moment, kdy se lano napne, a pak je tam to zrychlení. Nenapadá mě skok, který by měl takto rozdílné pohyby,“ dodal Rothmair.

Výkon 125 metrů by měl být světovým rekordem, podle Reuters se však čeká na oficiální potvrzení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám