Hlavní obsah

Muže napadla dvakrát medvědice, po útoku hned zveřejnil video

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Američan Todd Orr se v sobotu vydal do přírody, aby se podíval na losy. V poklidu kráčel po stezce, ale když se octl na louce, spatřila ho medvědice s mláďaty a napadla ho. Ke svému štěstí muž útok přečkal, ale po cestě k autu se na něj šelma vrhla znova. I tentokrát odešel Orr po svých a předtím, než zamířil do nemocnice, ještě stihl zveřejnit video se svými pocity.

Foto: Todd Orr / Facebook

Todd Orr po útoku medvědice.

Článek

Orr dělal všechno pro to, aby střetu s medvědicí, která byla na druhé straně louky, zabránil, ale nebyl úspěšný.

„Křičel jsem na ni s nadějí, že když pozná, že jsem člověk, tak se otočí. Nevyšlo to. O pár sekund později byla u mě,“ napsal na Facebooku Orr s tím, že na zvíře použil sprej proti medvědům, ale nepomohlo to.

Útok prý trval několik minut, uvedl web CNN. Medvědice ho kousala do rukou a ramen, kousnutí prý byla jako údery „palicí se zuby”. Po napadení se Orr vydal ke svému autu, které bylo asi o pět kilometrů dál.

„Měl jsem mnoho krvácejících ran, ale věděl jsem, že přežiju. Jen jsem doufal, že nekrvácím až příliš,“ dodal padesátiletý Američan.

Asi po 10 minutách chůze však za sebou uslyšel nějaký zvuk. A když se otočil, stála před ním zase ta samá medvědice.

Orr popisuje svá zranění nedlouho po druhém útoku.

„Buď mě sledovala po stezce, nebo to vzala mezi stromy a náhodně na mě narazila. Ať už to bylo jakkoliv, vrhla se rovnou na mě. Nemohl jsem uvěřit tomu, že se to děje podruhé. Proč já? U prvního útoku jsem měl štěstí a říkal jsem si, jestli to přežiju i teď,“ uvedl Orr.

Šelma ho opět kousala do horních končetin a jednou zuby prošly až na kost, takže v té ruce okamžitě ztratil cit. I přes prudké útoky se pokoušel nehnutě ležet, aby šelmu neprovokoval. Druhé napadení prý trvalo možná jen půl minuty.

Sešívali ho osm hodin

Ještě více zakrvácený se vydal zpátky k autu, trvalo mu to asi 45 minut. Tam, jako by se nestalo nic neobvyklého, natočil krátké video s popisem svých zranění a zveřejnil ho na svém facebookovém profilu s úvodním komentářem: „Jo, život v medvědí zemi stojí za houby.”

Jako správný drsňák si ani nezavolal pomoc a sám se odvezl do 30 kilometrů vzdálené nemocnice. Tam doktorům trvalo osm hodin, než zašili všechna jeho zranění. Mezi ně patřila i asi dvanácticentimetrová hluboká rána na hlavě a vykousnutá část kosti v předloktí.

Orrův příběh potvrdil v den útoku pro list Bozeman Daily Chronicle šerif okresu Madison Roger Thompson s tím, že muž si historku rozhodně nevymyslel. „Je to jako kdyby vás jednou za den dvakrát zasáhl blesk,“ okomentoval Thompson incident.

Do nemocnice za Orrem přijel další policista John Moore, aby si vyslechl, co se stalo. „Všechny fotky a videa jsou pravé, to vám můžu říct na sto procent. Dvakrát ho napadl medvěd, pak šel pěšky pět kilometrů a odvezl se do nemocnice. Ten muž je válečník,“ řekl Moore pro CNN.

Orra po ošetření propustili z nemocnice domů s mnoha jizvami a fantastickou historkou pro vnoučata. „Nebyl to zrovna nejlepší den, ale přežil jsem,“ uvedl na závěr Orr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám