Hlavní obsah

Výherce závratného jackpotu 201 miliónů ve Sportce si přišel pro peníze

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí si v sídle Sazky převzal peníze výherce druhého nejvyššího jackpotu v historii Sportky. Více než 201 miliónů korun vyhrál na začátku září. Pro astronomickou sumu si došel devět dní před vypršením 35denní lhůty na vyzvednutí.

Foto: Sazka a.s.

Ilustrační foto

Článek

Podle vyjádření Sazky se jednalo o muže středního věku z Ústecka. Na převzetí peněz se evidentně důkladně připravoval.

„Výherce působil velice klidným dojmem a bylo zřejmé, že je perfektně připravený. V sídle Sazky hovořil pouze s jedním zaměstnancem, kterému předložil čísla pěti různých bankovních účtů. U čísla konta byla navíc vždy uvedena přesná částka, jaká má být poslána,” řekl tiskový mluvčí Sazky Václav Friedmann.

O tom, jak s penězi naloží, výherce nechtěl mluvit, pouze uvedl, že má „promyšlenou investiční strategii“. Na místě využil možnost odnést si 270 tisíc korun v hotovosti, zbylá částka mu na jeho účty přijde nejpozději do 60 dní.

Přesná částka, jaká výherci náleží, je 201 252 720 korun. Ve Sportce padla už jen jedna vyšší výhra, v roce 2013 získali manželé z Chrudimska téměř 400 miliónů korun.

Absolutním rekordmanem je výherce z Pardubického kraje, který loni ve hře Eurojackpot získal 2,466 miliardy korun. O stejnou částku se bude hrát tento pátek. Jedná se o nejvyšší sumu, o jakou lze v této hře soutěžit.

Anketa

Domníváte se, že byste uměli se stamiliónovou výhrou naložit rozumně?
Ano
87,2 %
Ne
12,8 %
Celkem hlasovalo 9319 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám