Hlavní obsah

Schwarzenegger jel na kole po nádraží, policista to vyřešil fotkou a domluvou

Mnichov

Arnolda Schwarzeneggera zastavil v sobotu policista, protože se hollywoodský herec a bývalý kalifornský guvernér neoprávněně projížděl na kole po mnichovském hlavním nádraží. Strážce zákona vyřešil přestupek domluvou a s hrdinou akčních filmů si pořídil společný snímek, napsala v pondělí agentura DPA

Foto: Profimedia.cz

Arnold Schwarzenegger a policista Stefan Schmitt.

Článek

Schwarzenegger se po nádraží projížděl spolu se svým tělesným strážcem, uvedla policie. Policista Stefan Schmitt nejdříve zastavil bodyguarda. Schwarzenegger se pak policisty zeptal, zda je vše v pořádku. Po upozornění, že jízda na kole je v daných místech zakázána, oba cyklisté nádraží opustili. Policista si s hercem nakonec pořídil selfie snímek.

Devětašedesátiletý Schwarzenegger měl kvůli jízdě na kole potíže se zákonem již loni v březnu. Tehdy jej v Melbourne zastavila policie za jízdu bez přilby, což je v Austrálii zakázané. Americký herec rakouského původu přezdívaný „Arnie” se proslavil mimo jiné rolí kyborga Terminátora.

Schwarzenegger při otevření svého politologického institutu v září 2012 připustil, že během své guvernérské kariéry dosáhl jen z poloviny toho, co si předsevzal. Podle svých slov pečoval o zajištění lékařské péče pro obyvatele Kalifornie, přebudoval infrastrukturu státu a uvolnil miliardy dolarů na vědecký výzkum. Kalifornie pod jeho vedením přijala také rozsáhlý plán na ochranu ovzduší.

Reklama

Výběr článků

Načítám