Hlavní obsah

Další skleněná atrakce v Číně: Toalety s výhledem. Na všechno

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Číně v posledních letech roste popularita skleněných atrakcí. Došlo k otevření (ale pak i uzavření) několika skleněných mostů, lávek nebo vyhlídek, a teď se zdá, že tato posedlost sklem vrcholí. V přírodním parku Š'-jen-chu u města Čchang-ša totiž otevřeli toalety se skleněnými stěnami. Zahlédnout se dá kdeco.

Foto: Profimedia.cz

Na toaletách v přírodním parku Š'-jen-chu je toho k vidění opravdu hodně.

Článek

Toalety nabízí působivý výhled na okolní lesy. Díky sklu jsou prosvětlené, takže do krajiny zapadají, až to skoro vypadá, jako by byly její součástí.

„Chtěli jsme vytvořit něco jedinečného... vzrušujícího a dobrodružného,“ citoval web listu South China Morning Post jednoho ze zaměstnanců parku.

Foto: Profimedia.cz

Sklo je opravdu všude.

Jenže výhled ven není to jediné, co je v nabídce, protože kabinky odděluje mléčné sklo, které rozhodně není neprůhledné, a třeba u pánských pisoárů je skleněná stěna rovnou průhledná. Na jejich návštěvu by si tak troufli možná jen sportovci, kteří jsou zvyklí, že je při dopinkových kontrolách pozorují komisaři.

Foto: Profimedia.cz

Troufli byste si?

Foto: Profimedia.cz

Mléčné sklo moc nepomáhá...

Web Chinanews uvedl, že vedení parku počítá s tím, že vnější strany stěn budou zrcadlové a výhled si tak užijí i se soukromím jen lidé uvnitř, při čtvrtečním otevření ale toto vylepšení chybělo.

Není tak překvapením, že na toalety se odvážil opravdu málokdo a dominovaly nechápavé pohledy. I reakce na sociálních sítích byly spíše úsměvné, park si tak s instalací zrcadel nejspíš pospíší.

Foto: Profimedia.cz

okolí je opravdu malebné.

Asi nejvýraznější čínskou skleněnou atrakcí je most v národním parku Čang-ťia-ťie, který je nejvyšším a nejdelším skleněným mostem na světě. V září ho ale museli už po dvou týdnech od otevření kvůli obrovskému zájmu uzavřít. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám