Hlavní obsah

Auto zastavili kvůli rychlosti, poté policista nabídl nečekanou pomoc

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američan Mark Ross prožíval v neděli nejhorší den svého života. Dozvěděl se, že jeho sestra zahynula při autonehodě, a tak se okamžitě vydal s kamarádem zpět do Detroitu, kde žije. Po cestě je ale zastavili policisté kvůli překročení rychlosti a zabavili jim auto. Rossovi se ale dostalo pomoci, kterou opravdu nečekal.

Foto: Vojtěch Pospíšil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ross se o smrti své sestry dozvěděl v noci. Ráno s kamarádem, který řídil, vyrazili do Detroitu. Když projížděli přes Ohio, zastavila je policie, protože ve spěchu překročili rychlost.

Normálně by se to vyřešilo běžnou pokutou, jenže řidič měl pozastavenou platnost řidičského průkazu, takže ho čekalo zadržení a navíc i odtažení auta. V problémech byl i Ross, protože hlídka zjistila, že na něj je vydán zatykač kvůli nevyřešenému drobnému přestupku, uvedl web stanice CNN.

Z okresu, kde zatykač vydali, pro Rosse ale kvůli vzdálenosti odmítli přijet. Ross začal policistům vysvětlovat, proč tak pospíchal a začal plakat. V tu chvíli k němu přišel jeden ze zasahujících policistů, seržant David Robison, a začal se za jeho rodinu modlit.

Mark Ross se seržantem Davidem Robisonem.

Poté ho policista zaskočil ještě víc – nabídl mu, že ho odveze zhruba 100 mil (160 kilometrů) směrem k Detroitu, aby ho alespoň trochu přiblížil k jeho matce.

„Každý ví, jak moc nemám rád policii, ale za toho chlápka jsem opravdu vděčný. Dal mi naději,“ napsal Ross na Facebooku.

Rossova rodina následně pozvala seržanta Robisona na pohřeb dívky, které autonehoda vzala život v pouhých 15 letech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám