Hlavní obsah

Žena vrátila nalezené peníze, poctivost se jí vyplatila

Zhruba pět tisíc dolarů, tedy asi 120 tisíc korun, omylem přišlo v krabičce na jídlo jedné Američance, která si objednala oběd. Nad ničím nepřemýšlela a peníze vrátila. Čekala ji za to hned dvojitá odměna.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Selena Avalosová z kalifornského San Jose si minulý týden objednala z řetězce Domino’s kuřecí křídla. Místo oběda ale v krabičce našla balíček bankovek. Hned volala do pobočky, kde si jídlo koupila, ale nikdo to nezvedal.

„Říkala jsem si, že si to nemůžu nechat, je to šílené množství peněz. Není to, jako když najdete 20 dolarů. Vždyť to bylo skoro pět tisíc dolarů,“ řekla stanici NBC 4.

Američanka se po neúspěšných telefonátech obrátila na televizní stanici ABC 7, která firmu kontaktovala a poté ženu spojila s majitelem dotyčné pobočky. Pak už zbývalo domluvit jen předání peněz, které byly původně určeny k uložení v bance.

Poctivost se Avalosové vyplatila, od restaurace teď má pizzu zdarma po dobu jednoho roku – není ale známo, zda to má nějaké omezení v konzumaci. A aby toho nebylo málo, její vlastní zaměstnavatel jí dal za odměnu týdenní dovolenou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám