Hlavní obsah

Ženě utekl pes, našli ho o 1700 kilometrů dál

Příběhy psů, kteří urazili velkou vzdálenost, aby našli své pány, nejsou až tak neobvyklé. Dlouhou vzdálenost překonal i kříženec Apollo, který utekl z kotce ve floridském městě Jacksonville a objevil se nedaleko Bostonu, tedy asi 1700 kilometrů daleko. Nikdo však neví, jak a proč se tam dostal.

Foto: Mapy.cz

Pes Apollo zmizel z Jacksonville a objevil se u Bostonu.

Článek

Cynthii Abercrombieové utekl její pes 11. srpna. Když se ho nepodařilo najít ani po několika týdnech, začala se smiřovat s tím, že o něj definitivně přišla.

O více než měsíc později od jeho zmizení ale přišla nečekaná zpráva – Apollo se našel, jenže ne na Floridě, ale u Bostonu, což je z Jacksonville nějaká cesta. Veterináři ho identifikovali pomocí čipu a v databázi dohledali majitelku.

Apollo se svou majitelkou.

„Když mi řekli, kde je, tak jsem si pomyslela, že ani nevím, jak ho dostanu zpět,“ uvedla Američanka pro web jacksonville.com, že se svými příjmy si cestu nemohla dovolit.

Pomohla jí organizace East Coast Paws, která se věnuje ochraně zvířat a Apolla našla. Pomocí štafety dobrovolníků, jež normálně vozí psy určené na smrt z útulků po celém východním pobřeží, dostala psa na konci minulého týdne zpět k jeho majitelce.

Abercrombiová netuší, jak se Apollo dostal až do blízkosti Bostonu, kde ona sama nikdy nebyla. Myslí si, že ho mohl někdo ukrást, ale teď, kdy už ho má opět doma, se po tom pídit nebude.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám