Hlavní obsah

Čtyřnozí borci se vrhli na prknech do vln

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Huntigton Beach

Surfování patří k oblíbeným činnostem mezi obyvateli Kalifornie. A to platí nejen pro lidi, ale i pro jejich psy. Na pláži Huntington Beach nedaleko Los Angeles se v neděli konal dokonce šampionát v psím surfování, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Psi odvážně sjížděli vlny v KaliforniiVideo: Reuters

 
Článek

Osmého ročníku soutěže Surf City Surf Dog se zúčastnilo přes 60 psů, kteří sjížděli vlny na prkně buď individuálně, nebo v tandemu se svým majitelem. Zároveň byli rozděleni do pěti váhových kategorií. Porotci přitom hodnotili jejich dovednosti, délku jízdy nebo sebejistotu na surfu.

V nejtěžší kategorii nazvané Drtič nakonec zvítězil Bono, labrador z Brazílie. „Užívat si zábavu s přáteli, s mým nejlepším kamarádem, což je Bono, o tom to celé pro mě je. Je hezké zažít atmosféru, kde všichni milují psy stejně jako já, a sdílet ty pocity s nimi,“ popsal Bonův páníček Ivan Moreira z Ria de Janeiro. I proto je na šampionátu už potřetí za sebou.

Odvážné psy v záchranných vestách sledovaly z pláže zhruba dva tisíce lidí. Celá akce je součástí série Double-Dog Dare Surf Series.

Reklama

Výběr článků

Načítám