Hlavní obsah

Princ George nepodal ruku premiérovi, zajímal ho vrtulník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kanadu zachvátila královská horečka, protože britský princ William s manželkou Kate jsou od soboty v zemi na osmidenní návštěvě. Přijeli společně poprvé po pěti letech a vzali s sebou také na jejich první zahraniční cestu oba potomky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Princ George nepodal ruku kanadskému premiéroviVideo: Reuters

 
Článek

Po přistání ve Victorii na západě Kanady je přivítal i kanadský premiér Justin Trudeau. Tomu na letištní ploše dal košem tříletý princ George, když v rozpacích, ale s rozhodností odmítl podat premiérovi ruku.

Na premiéra, který si k němu klekl, několikrát odmítavě zakroutil hlavou. Měl totiž lepší věci na práci – sledoval přistání vrtulníku, takže oficiální ceremonie ho moc nezajímaly. Podle Kate byly před cestou děti nadšeny představou, že mohou v letadle spát.

Nejsledovanější pár britské monarchie se po pozdravu jednadvaceti dělostřeleckými salvami přesunul do svého královského sídla, odkud pak odjel, po vyčerpávajícím letu, se zúčastnit oficiálního přijetí, tentokrát již bez dětí. William a Kate mimo jiné vzdali hold kanadským vojákům bojujícím v Afghánistánu po boku Britů.

Trudeau v uvítací řeči projevil pro rodinu pochopení, když vzácné návštěvě řekl, že jejich nynější cesta do Kanady bude úplně jiná. „Dovolte, abych vás z vlastní zkušenosti varoval, že dostat děti do letadla po návštěvě našeho krásného západního pobřeží bude opravdu hodně náročné,“ dodal s úsměvem.

Trudeau má sám tři děti. Do vlasti se královská rodina vrací 1. října.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám