Hlavní obsah

Miss Roma se stala Adriana Malíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Adriana Malíková ze západoslovenských Gbel se v sobotu stala vítězkou Československé Miss Roma 2016 v Hodoníně. Desítka děvčat mezi 16 a 22 lety se představila porotě a divákům ve čtyřech disciplínách. Ve finále figurovala i domácí Sabina Danielová, která získala korunku od Sdružení Romů a národnostních menšin.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Dvacetiletá Adriana Malíková ze západoslovenských Gbel

Článek

Cílem soutěže není dělat z dívek modelky, ale ukázat romskou kulturu. Akci opět moderoval herec Jan Čenský, který uváděl v minulosti i Miss České republiky. Dnešní soutěže se zúčastnilo šest děvčat z Česka a čtyři Slovenky. Nejprve se představily porotě a divákům, pak tančily čardáš a promenovaly se v plavkách a ve společenských šatech. Program doplňovala různá vystoupení romských hudebních těles.

Na druhém místě skončila Marie Balogová z Brna a na třetím Sabina Šestáková ze Strakonic. Zvolena byla také Miss Sympatie, kterou je Leona Slepčíková z Ústí nad Labem. Děvčata se sešla už týden před soutěží v Radějově na Hodonínsku. Zdokonalovala se v komunikačních schopnostech, ale také studovala choreografii a věnovala se tanci, na který porota klade velký důraz.

Miss Roma začala původně jako lokální soutěž na Hodonínsku. Od roku 2004 v ní už porota hledala nejhezčí romskou dívku Čech a Moravy. V roce 2011 se soutěž stala Československou Miss Roma.

Reklama

Výběr článků

Načítám