Hlavní obsah

Téměř polovina svobodných Japonců neměla pohlavní styk

Téměř 45 procent Japonek, které žijí samy a je jim 18 až 34 let, jsou stále panny. Muži ve stejné věkové kategorii na tom nejsou o moc lépe. Vyplývá to z demografického průzkumu japonské vlády, z něhož citovala agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Téměř polovina japonských single neměla pohlavní styk. Ilustrační foto

Článek

Průzkum byl vypracován v rámci studie vlády, která je znepokojená nízkou porodností a stárnutím japonské populace. Pohlavní styk nemělo 42 procent mužů ve věku 18 až 34 let, u žen se pak jednalo o 44,2 procenta.

Průzkum, který byl provedený v loňském roce a jehož výsledky byly nyní zveřejněny, dokazuje, že v Japonsku neustále stoupá počet osob, které si z vlastní volby či z jiných příčin zachovávají panenství a panictví.

Téměř 90 procent respondentů ale uvedlo, že „někdy v budoucnu“ hodlají vstoupit do manželství. Více než 30 procent mužů a 26 procent žen ale uvedlo, že momentálně nechtějí vztah.

„Nakonec se chtějí vzít. Ale odkládají to, protože jejich představy se neshodují s realitou. Proto se lidé berou později nebo zůstávají single po celý život a přispívají tak k nízké porodnosti národa,“ uvedl vedoucí studie Futoši Iši pro list Japan Times.

Vláda si nechává tuto statistiku zpracovávat každých pět let. Při předchozím průzkumu v roce 2010 uvedlo 36,2 procenta mužů a 38,7 procenta žen, že neměli nikdy pohlavní styk.

Reklama

Výběr článků

Načítám