Hlavní obsah

Závody volů v Bavorsku baví tisíce lidí

Novinky, lpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Münsing

Na deset tisíc lidí se minulou neděli sešlo v německém Münsingu, aby shlédlo tradiční mistrovství Bavorska v závodu volů. Ale nepředstavujte si žádná sedla, bičíky, ani jiné donucovací prostředky. Pokud se volovi nechce, prostě neběží.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Závody volů v BavorskuVideo: Reuters

 
Článek

Šampionát se koná každé čtyři roky a těší se velké oblibě. Ráno shlédnou návštěvníci průvod a představení žokejů i jejich „mazlíčků“. Odpoledne už jezdci oděni do tradičních kožených bavorských kalhot nebo slavnostních krojů naskakují na své voly a doufají, že se jejich přežvýkavec rozhodne 100 metrů dlouhou trasu zdolat a oni se přitom udrží na jeho hřbetě.

„Atmosféra je skvělá. Nejvíce mě samozřejmě baví sledovat zemědělce a jejich voly - jak moc tvrdohlaví jsou právě dnes a jestli se jim chce nebo nechce závodit,“ sdělila návštěvnice Franziska Prahmerová agentuře Reuters.

Do cíle se jako první dostal Michael Pfatrish na svém volu Bazeovi a nadšeně vyprávěl o své taktice: „Seděl jsem na volovi více vzadu, takže mě nemohl tak snadno shodit, měl jsem lepší přilnavost. A správně jsem Baze připravil, dostal to nejfajnovější jídlo - jablka, která jsem mu dával přímo z ruky. To funguje,“ pochvaloval si nejúspěšnější závodník.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám