Hlavní obsah

V Hongkongu otevřeli „králičí kavárnu“

V Hongkongu byla otevřena kavárna zaměřená na hosty, kteří nemají doma místo pro domácí mazlíčky. Vedle stolů jsou zde výběhy pro 12 králíků, které mohou návštěvníci hladit či krmit, píše deník The Daily Mail.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Hongkongu otevřeli králičí kavárnuVideo: Reuters

 
Článek

Podnik se nachází ve třetím patře jedné z výškových budov v rušné obchodní čtvrti Hongkongu. Většina králíků, kteří v kavárně žijí, byla opuštěna svými majiteli. Podle listu The Daily Mail tento osud potká v Hongkongu stovky králíků ročně.

Majitelé kavárny přísně dbají na to, aby zvířata netrpěla. Seznam pravidel poučuje návštěvníky, že králíky nemají z výběhů zvedat ani je tahat za uši. „Kdokoli tato pravidla poruší, je vyzván, aby odešel,“ říká 29letý spoluzakladatel kavárny Teddy Chui.

Podle Chuie návštěva kavárny potěší hosty, kteří nemají doma prostor, aby si pořídili vlastní zvířátko. Hongkong patří k nejhustěji zalidněným městům světa a je zde velká nouze o místo k bydlení.

Častými návštěvníky podniku jsou děti. Mohou si zde vyzkoušet, jaké to je starat se o vlastního mazlíčka. „Spousta rodičů sem přivádí své děti, pokud ty si přejí vlastního králíka. Chtějí jim ukázat, že si s ním nebudou jenom hrát, ale že chov zvířete také obnáší spoustu práce a odpovědnosti,“ vysvětluje Chui.

V Hongkongu již vznikla řada „kočičích kaváren“, na králíky ale láká zákazníky tento podnik jako první. Upozorňuje přitom, že zvířata nejsou na prodej.

„Líbí se mi, jak jsou měkoučcí a jakou mají srst. Také se mi líbí, jak jsou něžní, když je člověk krmí,“ uvedla jedenáctiletá Natalie Chanová. Matka ji sem vzala, aby se toho holčička toužící po vlastním zvířeti dozvěděla o králících něco víc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám