Hlavní obsah

Američanka doplavala až k úpatí sopky, z níž právě vytékala láva

Novinky, mšv

O dobrodružce Alison Tealové magazín Time prohlásil, že je jako Indiana Jones v sukni. Američanka známá tím, že se mnohdy vystavuje extrémním a nebezpečným situacím, se nyní zmocnila dalšího prvenství. Stala se první ženou, která doplavala až k úpatí aktivního vulkánu Kilauea na Havaji, ze kterého v tom okamžiku tekla do moře žhnoucí láva.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Žena plavala kousek od tekoucí lávyVideo: Caters TV, AP

 
Článek

„Byl to můj celoživotní sen,“ prohlásila třicetiletá žena. „Čekala jsem na příhodnou vlnu k surfování, ale když jsem se dostala moc blízko k sopce, rozletěly se všude kameny, tak jsem se rychle schovala pod vodu. Bylo to sice hrůzostrašné, ale zároveň mi hladina endorfinů vystřelila neuvěřitelně vysoko,“ dodala.

Dobrodružku v akci natočil fotograf Perrin James. Načasování bylo perfektní, protože se jednalo o první erupci sopky od roku 2011.

Tealová, která o svých dobrodružstvích vede stránku Alison Adventures, je schopná kvůli podobným kouskům urazit dlouhou cestu a přivstat si.

„Už to ráno začalo slibně, nad námi se objevila dvojitá duha. Pro Havajce duha symbolizuje cestu, po které scházejí bohové z nebe, aby lidem požehnali. A požehnali asi i nám, protože se takový strašidelný výjev v mžiku změnil v jeden z nejúchvatnějších momentů v mém životě,“ uzavřela.

Alison Tealová je dcerou Davida Bleherta, fotografa magazínu National Geographic. Její práce spočívá i v ochraně životního prostředí a divoké přírody, kromě toho z různých částí světa natáčí i cestopisná videa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám