Hlavní obsah

Čínský pár se nechal oddat zavěšený pod skleněným mostem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Představy zamilovaných párů o tom, jak by měl vypadat jejich den „D” se dost liší. Pro někoho je nejlepší volbou radnice, jiný nedá dopustit na kostel a další chtějí něco dobrodružnějšího. Těžko ovšem odhadnout, kolik lidí z poslední kategorie by se odhodlalo jít ve stopách čínského páru, který se nechal oddat na plošince připomínající létající koberec pod skleněným mostem v provincii Chu-nan.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Snoubenci si řekli své ano zavěšeni na plošině pod skleněným mostemVideo: Reuters

 
Článek

Novomanželé si ke stavbě zvolili čínský svátek zamilovaných, který připadá na devátého srpna, uvedl zpravodajský server BBC News. A přesto, že se houpali 180 metrů nad zemí, pořád se dokázali usmívat do objektivu na svatební fotografie.

Skleněné mosty jsou v Asii čím dál tím populárnější, před několika týdny se na stejném mostě nechalo oddat hned pět manželských párů. Ti ale všichni zůstali nohama pevně na skleněné podlaze.

Foto: Profimedia.cz

Nevěstě se nedá odepřít, že bude mít výjimečné svatební snímky.

Během posledních dvou let už si na čínském soutěživém domácím turistickém trhu více než desítka malebných oblastí vybudovala skleněné chodníky připevněné ke skalním stěnám či překlenující kaňony, aby přilákala víc návštěvníků příslibem poněkud děsivého, ale nezapomenutelného zážitku.

Most testovalo i SUV

Všechna turistická místa se skleněnými mosty přísahají na jejich bezpečnost. Letos v červnu například třicítka čínských turistů jištěná lany testovala palicemi skleněný most klenoucí se ve výšce 300 metrů nad kaňonem Čang-ťia-ťie v provincii Chu-nan. Tento skleněný most je nejvyšší a nejdelší na světě a předpokládá se, že inspiroval scény ve filmovém trháku Avatar z roku 2009.

Foto: Profimedia.cz

V životě jste už asi viděli i normálnější svatby...

Na skleněném mostním panelu se sice pod ranami palic objevily praskliny, ale zůstal pevný - a to i poté, co přes něj přejelo dvoutunové SUV.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám