Hlavní obsah

Tankový biatlon na armádních hrách ovládli Číňané

Novinky, zkr
Moskva

Zatímco celý svět momentálně upírá zraky k olympiádě v Rio de Janeiru, jen málokdo asi ví, že podobné hry se konají v těchto dnech i v Rusku. Místo sportovců v nich ale měří své síly vojenské posádky z více než 20 zemí světa. Jednou z disciplín je tankový biatlon, který v úterý ovládli Číňané, informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Čína ovládla tankový biatlonVideo: Reuters

 
Článek

Tým čínské armády předvedl v úterý na Mezinárodních armádních hrách perfektní práci a vyhrál první semifinále v tankovém biatlonu. Jejich tank číslo 109 projel cílem v čase 105 minut, a porazil tak tankisty z Kyrgystánu, Arménie a Angoly.

Soutěž se před lety inspirovala klasickým biatlonem - tanky projíždějí předem danou trať a na určených místech střílejí.

„Naši vojáci odvedli dobrou práci, zařízení obsluhovali velmi dobře,“ uvedl šéf podpůrného týmu Wej-kuang Liou. S vítězi dalších dvou semifinálových kol se pak Čína utká v sobotu na závěr her.

Letošního druhého ročníku soutěže pořádané ruským ministerstvem obrany se účastní 3000 armádních pracovníků. Součástí jsou nejen pozemní operace, ale i vzdušné a námořní, jako třeba soutěž ostřelovačů, podvodní pátrání či letecký útok na cíl na zemi, píše server listu Business Insider.

Reklama

Výběr článků

Načítám