Hlavní obsah

Zapomeňte na nudná vozítka. Je tu golfový jetpack

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přijde vám, že přesuny po golfovém hřišti tradičním golfovým vozítkem jsou nudné a nezáživné? V tom případě se pro vás možná rýsuje zajímavější alternativa – golfový jetpack.

BEZ KOMENTÁŘE: Jetpack pro golfistyVideo: Bubba´s Jetpack

 
Článek

S novinkou přišel aktuálně šestý golfista světa Bubba Watson ve spolupráci se svými sponzory. Má to však jeden háček. Stylové vznášedlo vzniklo pouze v rámci oslavy návratu golfu na olympijské hry. Watson totiž bude svou vlast reprezentovat v Riu.

Masové nahrazení golfových vozítek létajícími stroji se tak s největší pravděpodobností nechystá. Ostatně lze si jen těžko představit, jak by se třeba hráč pekelně se soustředící na patování nenechal vyrušit jetpackem, který by mu najednou prosvištěl nad hlavou. Na druhou stranu, ve světě není o bláznivé nápady nouze, a tak není vyloučené, že se golfový jetpack někde přece jen objeví.

BEZ KOMENTÁŘE: Tradiční golfové vozíky možná nahradí stylová vznášedlaVideo: Reuters/Youtube/Bubba Watson and Oakley

Pokud vám přijde tahle záležitost povědomá, tak máte dobrou paměť. Watson totiž už jedno bláznivé golfové vozítko představil. Bylo to před třemi lety, kdy se proháněl po hřišti ve vznášedle. [celá zpráva]

Jetpack poháněný 200koňovým motorem vytvořila novozélandská společnost Martin Aircraft. Založila ho na svém modelu P12 a doplnila ho o prostor na golfové hole a další vybavení. Cena stroje není známa, agentura Reuters však píše, že by se měla pohybovat kolem 200 tisíc dolarů (necelých pět miliónů korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám