Hlavní obsah

V egyptské reality show unášejí účastníky domnělí bojovníci IS

Právo, DSV

Egyptská televizní stanice al-Nahár spustila kontroverzní reality show. Ta nese název Mini Daeš (Daeš je arabské označení pro Islámský stát). Tým herců v kuklách, se zbraněmi a meči přepadá nic netušící lidi a předstírá únos bojovníky IS.

Foto: Stringer/Files, Reuters

Skutečný bojovník Islámského státu v Mosulu. Ilustrační foto

Článek

Klipy, které obletěly internet, zachycují, jak herci převlečení za islamisty dávají nic netušícím účastníkům pořadu kolem krku falešnou vestu s výbušninami a připravují je na to, že se stanou „mučedníky“.

První odvysílaný díl si vybral za oběť egyptskou herečku Hebu Magdiovou. Známá, která spolupracovala s tvůrci pořadu, ji pozvala na čaj. Krátce po jejím příchodu do bytu vtrhlo několik mužů se samopaly a vlajkou IS. Ozbrojenci se následně začali mezi sebou dohadovat, zda obě ženy zabijí pro propagační video, nebo za ně budou požadovat výkupné.

Magdiová, očividně vystrašená, plakala a prosila islamisty, aby ji i přítelkyni pustily. Ke konci epizody se pokusila o útěk, herci ji ale chytili a po krátké předstírané přestřelce s policií odhalili, že vše byl jen žert.

Loni al-Nahár vzbudila pozornost, když v zábavném pořadu ukázala svatbu podle IS. Ženich tehdy napálil nastávající, když ji zavedl do obřadní síně plné salutujících ozbrojenců s vlajkou IS nad oltářem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám