Hlavní obsah

V Mexiku demonstrovaly stovky nahých a polonahých cyklistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zcela nebo částečně nahé byly stovky cyklistek a cyklistů, kteří v sobotu vyjeli do centra metropole Mexika. Lidé podle agentury AFP takto v rámci světového dne za bezpečné používání kola odsuzovali zranitelnost cyklistů vůči autům a velký smog v mexickém hlavním městě.

Foto: Tomas Bravo, Reuters

Jízda se koná v Mexiku od roku 2005.

Článek

S barevně pomalovanými těly či bojovnými maskami mexičtí cyklisté různého věku ujeli po městě 23 kilometrů. „Mnoho z nich si pomalovalo těla, aby ukázali, že když jedeme po ulici je tělo naše karosérie. Cyklista je velmi zranitelný, stejně jako chodec,” vysvětlil 24letý demonstrující cyklista Juan.

Foto: Tomas Bravo, Reuters

Nahá jízda v Mexiku

Některé nápisy na tělech cyklistů vyzývaly k míru v Mexiku, které sužuje násilí drogových gangů. Někteří demonstranti se vysmívali kandidátovi republikánů na amerického prezidenta Donaldu Trumpovi, který ve své kampani několikrát slovně napadl obyvatele a úřady sousedního Mexika kvůli tamní emigraci do USA.

Operace World Naked Bike Ride (Světová nahá projížďka na kole) se koná ve stovce měst světa. V Mexiku se koná každý červen od roku 2005.

Reklama

Výběr článků

Načítám