Hlavní obsah

Fotografovi pózovaly tisíce naháčů

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V centru Bogoty v neděli ráno rozhodně nebylo místo pro stydlivky. Na tamním Bolívarově náměstí totiž ve jménu umění pózovalo bez oblečení šest tisíc místních obyvatel.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Fotograf vysvlékl kvůli hromadné fotce tisíce lidí do nahaVideo: AP

 
Článek

Naháče fotil americký fotograf Spencer Tunick, který se proslavil focením velkých skupin nahých lidí ve veřejných místech.

V neděli se na náměstí podle agentury AP shromáždilo kolem šesti tisíc dobrovolníků. Oblečení shodili i přesto, že teplota se pohybovala kolem osmi stupňů Celsia.

„Lidské tělo pro mě představuje čistotu, jednotu a pozitivní představu života. Takže umístit ho do tohoto prostoru vlády a tradice celé to místo rozzáří. Jako kdybych tam hodil růžovou, červenou a modrou barvu. Je to něco jako blesk, exploze života,“ vysvětlil Tunick pro agenturu Reuters.

Podobných „lidských instalací“ už má za sebou americký fotograf více než 75. Ta v Bogotě pro něj byla za posledních šest let největší z hlediska počtu účastníků. Všichni dobrovolníci dostanou limitovaný výtisk fotografie a všechny snímky budou později v tomto roce vystaveny v bogotském Muzeu moderního umění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám