Hlavní obsah

Zvědavý irbis laškoval s kamerou

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V horách v Ujgurské autonomní oblasti Sin-ťiang v Číně dobrovolníci rozmístili kamery, aby sledovali ohrožené irbisy horské, někdy nazývané také jako levharti sněžní. Díky jejich snaze se podařilo zachytit víc než 20 jedinců tohoto druhu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kamery zachytily ohrožené levharty sněžné v ČíněVideo: Reuters

 
Článek

Irbisy zachytily v různých situacích, například při pojídání kořisti nebo při zkoumání okolí. Jednoho zvědavého jedince zajímala kamera, napřed ji očichával a pak ji prozkoumával tlapou.

Záběrů má výzkumný tým třiceti dobrovolníků opravdu dost. Na území 100 kilometrů čtverečních v horách Nan-šan kamer rozmístili 100, napsala agentura Reuters. Šelmy výzkumníci takto sledují už od roku 2014

„Data shromážděná ke konci dubna ukázala, že jsme v této oblasti zachytili víc jak 20 jedinců irbise,“ uvedl šéf týmu Sing Žuej. Na základě získaných materiálů chtějí zkoumat vzorce chování irbisů a podrobněji zmapovat jejich výskyt v oblasti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám