Hlavní obsah

V muzeu ležely na zemi brýle, lidé je považovali za umění

Novinky, vps

Povedený vtípek se povedl mladíkovi ze San Franciska v tamním Muzeu moderního umění. Na zem položil brýle a zmátl tak návštěvníky muzea, kteří si mysleli, že se jedná o exponát.

Foto: TJCruda, Twitter

Odložené brýle zaujaly...

Článek

Sedmnáctiletý TJ Khayatan navštívil muzeum se svými kamarády. Vystřelit si z ostatních je napadlo poté, co jim vystavené předměty nepřišly zrovna úchvatné.

„Napřed jsme byli nadšeni díly a malbami vystavenými ve velké místnosti. Ale některé ‚umění‘ nás moc neupoutalo,“ uvedl Khayatan pro Buzzfeed News.

Rozhodl se proto, že otestuje, jestli jsou některé exponáty jen nepochopenými mistrovskými díly nebo jestli může být v galerii považováno za „moderní umění“ cokoliv. V jedné místnosti tak v okamžik, kdy se nikdo nedíval, položil na zem ke stěně brýle.

Snímky zveřejnil Khayatan na svém twitterovém účtu.

Na reakci dlouho čekat nemusel. Trvalo to jen chvíli a u brýlí se začali zastavovat lidé a „exponát“ zkoumali. Někteří si je dokonce se zaujetím fotili.

Khayatan stál opodál a s kamarády se dobře bavil a napálené návštěvníky si fotil. Snímky pak zveřejnil na svém twitterovém účtu, kde s nimi slavil obrovský úspěch. Stejnou věc udělal ještě s kšiltovkou, kterou dal v muzeu do rohu místnosti, a odpadkovým košem. Opět se stejným výsledkem.

I přes jeho povedený sociální experiment však tvrdí, že je stále fanouškem moderního umění.

Podobné omyly nejsou až tak neobvyklé a někdy dokonce můžou vést ke zničení exponátu, jak se stalo před dvěma lety v Bari, kde uklízečka v muzeu vyhodila dvě instalace moderního umění. Považovala je totiž za odpad. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám