Hlavní obsah

Horkovzdušný balón s pasažéry nouzově přistál na palubě člunu

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Melbourne

Devět turistů a pilot zažili krušné chvíle během vyhlídkového letu horkovzdušným balónem nad australským Melbourne. Silný vítr je totiž začal unášet směrem na moře. Pilotovi se nakonec povedlo dosednout na příď malého člunu, do kterého všichni pasažéři z koše vystoupili. Sám pak s balónem bezpečně přistál na souši, informovala agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Cestující přestoupili z koše horkovzdušného balónu rovnou do člunu (video je bez zvuku)Video: AP

 
Článek

Při sobotním letu foukal silný protivítr a balónu začalo docházet palivo. „Než jsme si toho všimli, byli jsme nad vodou a nefoukal vítr, který by nás zanesl zpět,“ popsala pasažérka Danielle Cainová.

Aby neskončili všichni ve vodě, pilot Peter Wright se rozhodl pro nouzové přistání. Po několika neúspěšných pokusech se mu povedlo snést se na příď člunu, ve kterém plula rodina wakeboardistů.

Všech devět cestujících bezpečně přestoupilo do člunu. Tím ztratil balón zátěž, Wright se s ním dokázal znovu vznést a doletět na nedalekou pláž. Záchranná akce probíhala pod dohledem policie a pobřežní stráže, uvedl server televize Sky News.

Reklama

Výběr článků

Načítám