Hlavní obsah

Překonal rakovinu i amputaci nohy a je z něj úspěšný tanečník

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američan Tommy Ly je bojovník, kterého jen tak něco nezastaví. Od mládí se věnoval tanci, a to hlavně breakdance, jenže kvůli rakovině přišel o nohu a zdálo se, že na kariéru profesionálního tanečníka může zapomenout. Opak byl ale pravdou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Překonal rakovinu, přišel o nohu a stal se z něj profesionální tanečníkVideo: Reuters

 
Článek

Dnes 26letý Ly se v 18 letech od lékařů dozvěděl, že má u pravého kolene osteosarkom, tedy kostní nádor. Následovala amputace nohy, ale ani to ho nezastavilo a vrátil se k tancování.

„Vymyslel jsem pohyby, které jsem stále mohl dělat. Pak se staly mým poznávacím znamením a silnou stránkou,“ uvedl Ly pro Reuters.

Nezdolný tanečník nedávno upoutal svým uměním na akci zaměřené na protézy, kde se k němu připojil i Řek Giannis Sevdikalis, který má amputované obě nohy. Jejich video nahrané na Facebook před dvěma týdny už viděly statisíce lidí.

„Nejdůležitější pro mě bylo, že jsem se stále bavil tancem s mými přáteli,“ dodal Ly, který dnes žije v Japonsku a je členem dvou profesionálních tanečních skupin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám