Hlavní obsah

Parašutista ve stokilometrové rychlosti podletěl Karlův most

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Parašutista Mark Rahbani předvedl v pondělí večer v Praze ojedinělý akrobatický kousek nad Vltavou. Ve zhruba stokilometrové rychlosti podletěl pod obloukem Karlova mostu. Akce se uskutečnila v rámci svatojánských slavností Navalis.

BEZ KOMENTÁŘE: Parašutista natočil průlet pod obloukem Karlova mostuVideo: GoPro Česká republika

 
Článek

Rahbani vyskočil z letadla ve výšce zhruba 1800 metrů spolu s dalšími pěti parašutisty, vybavenými LED diodami a výmetnicemi. Jako jediný z nich ale podletěl pod mostem. Jak sám říká, strach neměl, pociťoval však respekt. „Pocit je to samozřejmě skvělý. Je to zážitek. Takováto věc se nestává zase tak často, takže jsem si to fakt užil. Je to prostě adrenalin,“ popsal své dojmy Novinkám.

Je jediným člověkem, který toto číslo kdy předvedl. Na slavnostech ho ukázal už potřetí. „Skok se samozřejmě dá natrénovat, i když ne přímo pod mostem. Když jsme na závodech, děláme něco podobného, akorát je tam místo mostu vytyčená deset metrů široká brána z kuželů na vodě,“ dodal Rahbani. Swoopování, což je létání s vysokorychlostním padákem, se věnuje přibližně deset let.

Karlův most přitom podletěl v místě mučednické smrti Jana Nepomuckého, kterému jsou slavnosti věnovány. Letos se konaly už poosmé a s Rahbaniho účastí počítají organizátoři i v dalších letech. „O změnách, pokud vím, se hovořilo ve smyslu rozšíření počtu průletů, ale zatím je to hudba budoucnosti. Nechtěla bych o tom teď spekulovat, ale určitě se mluví o další spolupráci,“ uvedla mluvčí slavností Navalis Karolína Pelikánová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám