Hlavní obsah

Vítězem soutěže krásy Mister Global je rodák z Mostu

Bangkok

Čech Tomáš Martinka v pátek vyhrál jednu ze světových soutěží o nejkrásnějšího muže planety. V thajském Čiang Maj porazil 26letý rodák z Mostu dvacítku soupeřů v klání Mister Global 2016. Informoval o tom ředitel české soutěže Muž roku David Novotný, podle něhož je to vůbec poprvé, kdy podobné mužské soutěžení vyhrál Čech.

Foto: 2016 Global Mister, ČTK

Čech Tomáš Martinka vyhrál 6. května jednu ze světových soutěží o nejkrásnějšího muže planety - Mister Global 2016.

Článek

Martinka do teprve třetího ročníku akce Mister Global postoupil díky druhému místu, které loni v srpnu obsadil v Náchodu při české soutěži Muž roku 2015. Vítězem se tehdy stal šestadvacetiletý podnikatel Jakub Kraus z Liberce.

"Jsem hrozně rád, že tady jsem, je to pro mě velmi cenná životní zkušenost, potkal jsem tu spoustu skvělých lidí," citoval Martinku Novotný v e-mailové informaci.

"Všem bych chtěl moc poděkovat za podporu, hlavně mé rodině," dodal vítěz. Za největší zážitek v soutěži označil jízdu na slonovi.

Loni v únoru zaznamenal úspěch v jiné soutěži mužské krásy Tomáš Dumbrovský, který vyhrál českého Muže roku 2014. V jihokorejském Soulu obsadil třetí místo v klání o titul Mister International.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám