Hlavní obsah

Silný vítr v Berlíně mával s vyhlídkovým balónem jako s hračkou, lidé se báli o život

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik minut mával v úterý v Berlíně silný vítr s vyhlídkovým balónem s turisty. Lidé v koši se museli držet, aby nevypadli. K žádným zraněním nakonec nedošlo, několik pasažérů ale muselo být ošetřeno kvůli šoku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Silný vítr v Berlíně cloumal s balónem, ve kterém bylo 20 lidíVideo: AP

 
Článek

Balón „Die Welt“ je v Berlíně populární turistickou atrakcí. Je spojen lanem se zemí, ale i tak může vystoupat do výšky až 150 metrů.

V úterý odpoledne si ale pilot a skupina 19 pasažérů, mezi nimiž bylo podle webu The Local i 11 dětí z Norska, přáli, aby byli někde jinde. Po vystoupání do 110 metrů totiž prudký poryv větru heliový balón poškodil.

Pilot nařídil lidem, aby si lehli na zem, zatímco tým na zemi se pokoušel balón dostat pod kontrolu, což se ale nejprve nedařilo. Balón se tak divoce kymácel ve vzduchu.

„Myslel jsem, že narazí do střechy toho domu,“ uvedl pro Bild Marcel Lau, jeden z přihlížejících.

Balón se po pár minutách podařilo dostat na zem a žádný z pasažérů neutrpěl fyzickou újmu, několik dětí však pod tíhou události zkolabovalo a musely být ošetřeny.

Kanadský turista, jenž byl na palubě, řekl agentuře AP, že si myslel, že zemře.

Společnost Air Service Berlin, která vyhlídkové lety provozuje, uvedla, že pasažéři nebyli v ohrožení života. Policie ale i přesto až do odvolání zakázala další lety.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám