Hlavní obsah

Muž žaluje bývalého zaměstnavatele za nudnou práci

Novinky, vps

Před soudem ve Francii se objevil kuriózní případ. Čtyřiačtyřicetiletý Frederic Desnard z Paříže žaluje svého bývalého zaměstnavatele a požaduje odškodnění za to, že náplň jeho práce byla nudná.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Desnard tvrdí, že mezi lety 2010 a 2014, kdy pracoval na manažerské pozici ve společnosti Interparfums, byl odstaven na vedlejší kolej a dostával málo práce. Agentuře AFP řekl, že jeho úkoly, když už tedy nějaké měl, nesouvisely s jeho pracovní pozicí a jeho původními povinnostmi.

Tento stav ho prý „zničil“ a dovedl až k „vážné depresi“, jak uvedl. Stres a absence pracovního naplnění ho prý dovedly až k epileptickému záchvatu ve chvíli, kdy řídil auto. Sedm měsíců pak nepracoval a v září roku 2014 byl propuštěn kvůli nadbytečnosti.

Cítil se prý, jako by neexistoval, a svou kondici popsal jako „sestup do pekla“.

„Každý den jsem šel do práce s pocitem zoufalství. Když jsem tam přišel, často jsem propukl v pláč. Ale nikdo v práci si toho nevšiml, protože se nestarali, jestli tam jsem nebo ne. Cítil jsem se zahanben za to, že jsem placen za nicnedělání,“ uvedl pro stanici BFM.

Nic prý neřekl

Svého bývalého zaměstnavatele tak žaluje o 282 tisíc eur (7,6 miliónu korun) jako kompenzaci za vzniklou škodu a také jako dluh za dle jeho slov neproplacenou dovolenou.

Právník firmy Interparfums se proti tomu ohradil, Desnard prý za celé ty čtyři roky ani jednou neřekl nic o tom, že by se nudil.

„Pokud neměl celá ta léta co dělat, proč se o tom nezmínil?“ uvedl právník Jean-Philippe Benissan.

The Guardian uvedl, že se nejedná o první spor Desnarda s Interparfums. V prosinci loňského roku musel Francouz po rozhodnutí soudu zaplatit firmě tisíc eur za pomluvu. Dle vyjádření soudu jeho osobní nevraživost vůči bývalému zaměstnavateli vedla k přesvědčení, že firma může za jeho špatné zdraví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám