Hlavní obsah

V Londýně otevřou nudistickou restauraci

Britská metropole chystá na léto restauraci, v níž se prý návštěvníci budou moci osvobodit od moderní doby - od mobilů, elektřiny, ale také, budou-li chtít, od šatů. Restaurace Bunyadi, kterou v centru Londýna otevřou v červnu na tři měsíce, nestačí přijímat objednávky. Podle britského deníku The Daily Telegraph už má na čekací listině přes 4000 zájemců.

Foto: The Bunyadi

V restauraci budou jednotlivé stoly odděleny bambusovými rohožemi.

Článek

„Asi to nebude místo pro pozvání na první rande, ale pro druhé či pro oběd s přáteli,“ domnívá se autor projektu Seb Lyall. A dodává, že podle něj by první nudistická restaurace v Londýně měla oslovit zejména vegany a nudisty. Místo podniku, který bude mít kapacitu 42 míst, zatím nespecifikoval. Uvedl jen, že hlavní jídlo vyjde kolem 60 liber (zhruba 2000 korun).

Restaurace Bunyadi, což v hindštině znamená přirozený, se prezentuje jako „první nudistický gastronomický zážitek“ v britské metropoli. Návštěvníky zve do „tajného světa“, kde nejsou telefony, elektrická světla ani šaty (ty ale nebude povinné odložit). Restaurace má totiž mít i oddělení pro méně odvážné.

V celém objektu budou prý používány jen přírodní a ekologické produkty. Jídlo se bude připravovat na ohni, servírovat na ručně vyrobeném keramickém nádobí a s jedlými příbory. Světlo zajistí svíčky a stoly a křesla budou ze dřeva. Jednotlivé stoly budou odděleny bambusovými rohožemi.

Do restaurace nemusí přijet návštěvníci již bez šatů, ty si mohou odložit u vchodu v šatně. Tam také dostanou lehké župany, které mohou použít či nemusí.

Za projektem stojí společnost Lollipopup, která již loni v Londýně v létě otevřela bar inspirovaný seriálem Breaking Bad (Perníkový táta). V něm si návštěvníci mohou v simulované laboratoři namíchat (uvařit) koktejl.

Reklama

Výběr článků

Načítám