Hlavní obsah

Paraglidista neodhadl situaci a tvrdě přistál na skále

Norský paraglidista Mihhail Lebedko přecenil své zkušenosti a rozhodl se, že se proletí poblíž Geirangerfjordu na západě Norska. Video ukazuje drsný pád, kdy vlivem větru táhne padákový kluzák pilota přímo mezi skály.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Paraglidista neodhadl situaci a přistál tvrdě na skáleVideo: Caters Tv, AP

 
Článek

Zatímco si v klidu plachtil nad silnicemi západního Norska, změnily se povětrnostní podmínky a paraglidista začal ztrácet výšku. Na poslední chvíli zvládl řízení a jen tak tak se vyhnul nárazu do skal.

Paraglidingové křídlo se mu podařilo dostat opět do výšky, vzápětí se ale opět řítilo k terénu. Ještě párkrát se pokusil let zvládnout, ale poté, co už se dotýkal nohama země, ho silný vítr dostal přes svodidla přímo na ostrou skálu.

„Po nehodě jsem něco přes týden nemohl chodit. Pád sám o sobě nebyl tak bolestivý. Začal jsem to cítit až po půl hodině. Když jsem se konečně dostal na silnici, kamarád mě odvezl do nemocnice. Nohy jsem sice neměl zlomené, ale byla na nich spousta hlubokých škrábanců a dost to krvácelo,“ řekl Mihhail.

„Vše, co se událo, byla moje chyba. Nemám ještě dostatek meteorologických znalostí. Odlítal jsem jen asi dvacet hodin v nepálských Himalájích a to je na tento sport málo. Tady v Norsku převážně létám sám. Teď jsem byl ale velice rád, že se mnou v ten den jel i kamarád,“ popsal Mihhail.

„Opravdu jsem se poučil. Od teď budu předpověď počasí brát vždy vážně,“ dodal paraglidista.

Reklama

Výběr článků

Načítám