Hlavní obsah

Titul nejkrásnější středoškolačky zamířil do Brna

– Havířov
Právo, Pavel Karban

Sedmnáctiletá studentka Klasického a španělského gymnázia z Brna-Bystrce Pavla Ohnišťová se stala v pátek večer v Havířově nejkrásnější středoškolačkou. Zvítězila totiž v mezinárodní soutěži studentek středních škol MISS RENETA 2016.

Foto: Pavel Karban, Právo

Trojice vítězek, zleva I. vicemiss Michaela Kadlecová, Miss Reneta Pavla Ohnišťová a II. vicemiss Wiktoria Brzuska z polského Rybniku.

Článek

„To, že jsem vyhrála, mě hrozně překvapilo, nedělala jsem si žádné naděje, byla to moje první miss, šla jsem si to užít, zkusit to a jsem z toho v šoku. A musím to doporučit každé holce, je to bezva, potkala jsme tady suprové lidi,“ radovala se po zisku korunky za první místo usměvavá blondýnka, která kromě hlavní titulu získala i cenu MISS RENETA Publikum.

Brněnská kráska, která studuje dvojjazyčné gymnázium, upoutala už při představování, když kromě rodné češtiny použila i španělštinu. V její prospěch podle ní rozhodlo to, že se pořád směje. „Bohužel to jinak asi ani neumím.“

Umístila se Češka i Polka

Titul I. vicemiss putoval do Čech, a to zásluhou Michaely Kadlecové, devatenáctileté studentky oboru Hotelnictví a cestovní ruch ze Střední hotelové školy v Praze a II. vicemiss se stala téměř osmnáctiletá Polka Wiktoria Brzuska z Rybniku, která studuje na Všeobecně vzdělávacím lyceu ve městě Rydultowy. Polská modrooká hnědovláska získala hned dvě ceny, tou druhou byl titul MISS RENETA Foto.

Poslední šerpu pro MISS RENETA Internet si přes hlavu navlékla teprve šestnáctiletá studentka Stredné odborné školy ze slovenského městečka Pruské Lenka Suchá.

V průběhu večera se musely všechny samy představit odborné porotě i divákům a zvládnout čtyři soutěžní disciplíny, mezi kterými nechybělo pohybové vystoupení, módní přehlídka ani promenáda v plavkách. Čtvrtou disciplínou, kterou studentky ve finále soutěže absolvovaly, byla tzv. Abeceda roku, v níž každá středoškolačka znázorňovala svým oblečením jeden měsíc.

Tradiční klání MISS RENETA pořádá Střední škola Havířov-Prostřední Suchá, Klub přátel školy a Městské kulturní středisko Havířov.

Jedním z mediálních partnerů je deník Právo. Do pátečního finále 24. ročníku, který měl podtitul Abeceda Ro(c)ku, se ze čtyř castingů probojovalo 12 dívek z Česka, Slovenska a Polska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám