Hlavní obsah

Školní adaptace slavného muzikálu skončila pořezanými krky

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Adaptace muzikálu o holiči Sweeny Toddovi v podání jedné novozélandské školy skončila krvavě a hned po premiéře byla odložena. Z nějakého záhadného důvodu se totiž břitva, která je ve hře důležitým nástrojem a která měla být tupá, ukázala jako ostrá.

Foto: Profimedia.cz

Johny Depp jako Sweeney Todd

Článek

Nešťastný incident se odehrál ve druhém aktu středečního představení, kdy v jedné scéně došlo na podříznutí krku. Do školy ve východní části Aucklandu přijela sanitka, která odvezla do nemocnice dva 16leté chlapce – jednoho s vážnými zraněními a druhého s mírnějším říznutím.

„Publiku nebylo oznámeno, že ne všechna krev je imitace. Představení pokračovalo dál, nevěděli jsme o tom,“ citovala místní média jednu z divaček.

Školu ve čtvrtek navštívila policie, její mluvčí ale pro New Zealand Herald uvedl, že vyšetřovatelé to neberou jako kriminální čin. Nehodu vyšetřuje příslušný úřad, který se zabývá bezpečností na pracovištích.

Ředitel školy Steve Cole uvedl, že břitva byla navíc omotaná lepicí páskou, a zranění je tak dílem „velmi nešťastné chyby“. Scéna, při níž došlo k nehodě, byla podle něj mnohokrát nacvičována. Netuší proto, jak se mohli chlapci zranit, oba už však podle něj byli propuštěni z nemocnice.

Muzikál Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street od Stephena Sondheima měl premiéru v roce 1979. Známá je také jeho filmová verze z roku 2007 od Tima Burtona s Johnym Deppem v hlavní roli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám