Hlavní obsah

Nejpohodovější zaměstnání? Hlavní pečovatel o vombata

Novinky, vps

Na Flindersově ostrově ležícím severovýchodně od Tasmánie hledají člověka, jehož pracovní náplní by bylo starat se a mazlit s osamělým mládětem vombata jménem Derek. Je to taková krátkodobá brigáda, navíc neplacená. Jde totiž hlavně o zábavu.

BEZ KOMENTÁŘE: Tasmánie hledá pečovatele pro malého vombataVideo: Discover Tasmania

 
Článek

Dereka našli v kapse jeho mrtvé matky, kterou srazilo auto. Popularitu si získal před pár týdny videem, na němž pronásledoval na pláži fotografa Sean Scotta. Záběry viděly statisíce lidí, čehož se rozhodla využít tasmánská turistická kancelář, která uspořádala soutěž na pozici „hlavního mazliče vombata“ (v originále chief wombat cuddler).

Do ní se může přihlásit jakýkoliv obyvatel Austrálie starší 18 let, který musí napsat, proč by zrovna on byl tím nejlepším kandidátem. Přihlašovat se lze do poloviny dubna, a kdo se podle webové stránky turistické kanceláře nerad mazlí, ten ať se vůbec nehlásí.

Vítěz, který si s sebou může vzít jednočlenný doprovod, stráví tři dny ve společnosti Dereka a bude mít i prostor prozkoumat jeho domovinu.

Setká se i s Kate Mooneyovou, která se momentálně o Dereka stará. Celkem už za posledních 15 let odchovala zhruba stovku mláďat vombatů, kteří přišli o svou matku.

Vombat obecný žije v jihovýchodní části Austrálie a v Tasmánii. Dorůstá do délky něco málo přes jeden metr a váží i 25 kilogramů. Během dne většinou odpočívá, za potravou vyráží v noci. Samice přivádí na svět jediné mládě, které v jejím vaku zůstává po dobu zhruba půl roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám