Hlavní obsah

Žena přenechala svůj dům stovkám koček

Novinky, vps

Několik set koček ubytovává ve svém domě, který už dávno opustila, Američanka Lynea Lattantiová z Kalifornie. Vlastní útulek založila, když zjistila, že ty v okolí kočky po čase utratí, pokud pro ně nenajdou nový domov.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Američanka proměnila svůj dům v kočičí rájVideo: AP

 
Článek

Vše začalo před 24 lety, kdy tehdy čerstvá důchodkyně začala přijímat první kočky. V jejím domě o ploše necelých 400 metrů čtverečních jich brzy bylo tolik, že se přestěhovala do přívěsu a dům jim přenechala.

Během let se toho hodně změnilo. Dnes už má dobrovolníky, kteří se o zvířata starají  a udržují dům čistý, a zaměstnává také veterináře, kteří pečují o jejich zdraví. Koček je v jejím domě a na pozemku několik set, celkem se jich tam vejde až tisíc.

„Mají dům, mají 12 akrů (necelých pět hektarů – pozn. redakce) pozemku. Můžou lézt po stromech, můžou běhat venku na sluníčku. Dávám jim důvod k životu, když se to srovná s žitím v kleci jen proto, že je nikdo nechce,“ uvedla pro agenturu AP Lattantiová.

Na pomoc kočkám padl její důchodový fond, spoléhá se také na dary a příspěvky. Ničeho však nelituje, odhaduje se totiž, že za dobu fungování projektu pomohla zachránit téměř 25 tisíc koček. A toto číslo se neustále zvyšuje.

„Kdybych se nemusela zabývat lidmi a vším tím rozruchem v jejich životě, byla bych naprosto spokojená jen péčí o kočky,“ dodala Američanka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám