Hlavní obsah

Nor našel v novém bytě milión. Peníze si ale nenechal

Novinky, vps

Vermund Thorkildsen z Osla si nedávno koupil nový byt a našel v něm zhruba 350 tisíc norských korun, což je v přepočtu asi milión českých korun. Nejprve se ze šťastného nálezu radoval a těšil se, jak si nečekaný bonus užije, peníze si ale nakonec nenechal.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Sedmadvacetiletý Nor svůj byt předváděl třem kamarádům. Podle agentury AP zkoumali, zda by krbová kamna nešla přesunout do jiné místnosti, a když odkryl vrchní desku, narazil na obálky napěchované hotovostí.

„Napřed mě polil studený pot, pak jsme ale začali skákat a křičet. Myslel jsem, že tyhle věci se stávají jen v amerických filmech,“ citoval ho v pondělí list Dagbladet.

Začal okamžitě přemýšlet, jak s penězi naloží. V hlavě měl pěknou dovolenou, jenže pak se probral z euforie a řekl si, že to přece nejsou jeho peníze, a to i přesto, že pravoplatně patřily jemu.

Byt koupil od nadace Kreftforeningen věnující se boji s rakovinou. Té ho předtím odkázal postarší pár, který v něm žil do své smrti a který také nejspíše hotovost ukryl. Rozhodl se proto, že naplní přání dvojice, a peníze věnoval právě nadaci.

„Jsem ohromený, že se zachoval takto poctivě. Nikomu o tom nemusel říct, takže jsme rádi, že dal peníze nám, uvedl pro list VG mluvčí nadace Ole Aleksander Opdalshei.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám