Hlavní obsah

Kněze záletníka shodil muž z kazatelny

Právo, Pavol Minárik
Lodž

V Polsku, kde působí více než třicetitisícová armáda katolických kněží se zřejmě ještě nikdy nestalo to, co 54letému duchovnímu Grzegorzovi K. z obce Kochanow nedaleko Lodže. Během nedělní mše se s ním popral jeden z místních podnikatelů a duchovního shodil z kazatelny.

Foto: Danish Ismail, Reuters

Kněz podnikatele otevřeně kritizoval při mši. Ilustrační foto

Článek

„Krev v božím stánku netekla jen díky duchaplnosti věřících, kteří rváče odtrhli od sebe," informoval v pondělí Dziennik Lodzki.

Jablkem sváru podle vyjádření věřících měla být zatékající střecha na božím stánku, kterou podnikatel Tomasz G. přislíbil bezplatně opravit, ale nakonec od svého šlechetného úmyslu odstoupil, za což ho kněz na jedné mši otevřeně kritizoval. Ten chtěl v neděli ze stejného místa jako kněz, tedy z kazatelny oznámit, proč se tak rozhodl.

Za vším stojí žena

Jelikož mu duchovní odmítl poskytnout mikrofon, nahněvaný podnikatel se s ním začal bít a po chvíli ho shodil z kazatelny.

V Kochanowě se proslýchá, že za tímto sporem stojí ve skutečnosti žena. Přesněji podnikatelova žena, se kterou má duchovní až příliš blízký, ale utajovaný vztah.

Když se to Tomasz G. dozvěděl, nejen že se rozhodl odstoupit od opravy kostela, ale svému sokovi i řádně zavařit. Útok i okolnosti případu už vyšetřuje policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám