Hlavní obsah

Řidiči žasli, u benzínky tankovali nádrž za pár šupů

Novinky, vps

K bizarní situaci došlo v neděli ve městě Toledo v americkém státě Ohio. Kvůli chybě počítače tam ceny za benzín u jedné pumpy spadly na pár centů za galon. Čerpací stanice naproti přes silnici na to zareagovala překvapivým způsobem – s konkurencí začala soutěžit.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V průměru stojí galon (3,78 litru) v těchto dnech v Ohiu 1,55 dolaru (38 korun), jenže v neděli začala cena na jedné z místních pump v severní části města výrazně klesat. Napřed to bylo 49 centů, pak dokonce 19 centů za galon.

Pokladní řekl místní televizní stanici WTOL, která na místo promptně dorazila, že se jednalo o chybu.

Konkurenční stanice řetězce Circle K na druhé straně ulice se nechtěla nechat zahanbit a na pád ceny zareagovala snížením ceny na 17 centů za galon. Jenže tentokrát se jednalo o úmyslný krok. Zákazníci jen žasli, někteří z nich totiž netankovali ani za zmíněných 17 centů, nýbrž za ještě menší obnos.

„Právě jsem natankoval nádrž, která byla úplně prázdná, za 26 centů. Nikdy jsem nic takového neviděl, je to úžasné,“ řekl zákazník Taylor Kline.

Radost řidičů ale trvala jen pár hodin, pak došlo k nápravě a cena se vrátila na obvyklých 1,51 dolaru za galon. K neobvyklé situaci navíc došlo v brzkých ranních hodinách, takže stanice zase tolik neprodělaly.

Reklama

Výběr článků

Načítám